Save the date! Fokgeschiktheidskeuring

Op zondag 19 september organiseert de Ierse Setter Vereniging in samenwerking met de Gordon Setter Vereniging Nederland (GSVN) een fokgeschiktheidskeuring. Hiervoor hebben wij de ervaren keurmeesters Mevrouw Lida Reeskamp-Blok en Mevrouw Tuus van Adrichem Bogaert-Kwint bereid gevonden de keuring te verrichten.

Een fokgeschiktheidskeuring is een laagdrempelige manier om je hond te laten keuren. Er mogen op een fokgeschiktheidskeuring geen kwalificaties gegeven worden, zoals op een reguliere tentoonstelling. De honden zullen deze dag een voor een in de ring verschijnen en door beide keurmeesters beoordeeld worden. Uiteindelijk zullen zij gezamenlijk een keurrapport opstellen en krijgt u te horen of de hond op basis van exterieur en beweging geschikt of ongeschikt is om mee te fokken. Krijgt u van beide keurmeesters een “geschikt” op uw rapport dan voldoet uw hond, m.b.t. de exterieureisen, aan de eisen zoals gesteld in het VFR. 

Een fokgeschiktheidskeuring is ook voor leden die geen ervaring hebben in het showen van hun hond een mogelijkheid om hun hond te laten keuren. Het is immers een laagdrempelige manier om een hond te laten beoordelen. Er wordt van de exposanten niet specifiek een speciale voorbereiding en/of kennis verwacht.


Wanneer: zondag 19 september 2021 (vanaf 13:00 uur)

Waar: Terrein van de Apeldoornse Kynologenclub

Meer informatie m.b.t. kosten en inschrijving volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s