Ik zoek een pup

De Ierse Setter is niet alleen een fraaie, maar bovenal een lieve hond met af en toe eigenwijze trekken.

Als je op zoek bent naar een Ierse Setter, dan kun je binnen onze website kijken onder de kennels, dekberichten of geboortemeldingen. Zijn er op dit moment geen nesten? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met (een van) de kennels.

Op dit moment zijn er niet veel nestjes (in aankomst). Het kan dan ook zijn dat je even moet wachten op een pup. Maar vooral van belang bij de keuze van een fokker is onder andere of de fokker fokt via het verenigingsfokreglement In dit reglement staan gezondheidseisen waaraan de ouderdieren moeten voldoen, om zo -waar mogelijk- voldoende zekerheid te hebben op een gezonde Ier. Deze fokkers fokken ook allemaal via de Raad van Beheer. Dit is van belang omdat de Raad van Beheer ook de afstamming via DNA onderzoekt. Hierdoor weet je zeker dat de opgegeven ouderdieren ook daadwerkelijk de ouderdieren zijn. Daarnaast krijgt je via deze fokkers een afstammingsbewijs (stamboom) en een DNA certificaat van je pup.

Wat verder van belang is of jullie een klik hebben met de fokker en natuurlijk met de honden van deze fokker. Maak eens kennis met elkaar en bespreek wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld als je graag met je hond zou willen deelnemen aan shows, of misschien het veldwerk wil gaan doen.

Een goede fokker is ook geïnteresseerd in waar de pups terechtkomen en zal ook regelmatig contact onderhouden, ook als er toch problemen zijn met je pup/Ier.

Herplaatser

Ben je niet op zoek naar een pup, maar zou een herplaatser ook welkom zijn, ook dan kan contact met een fokker uitkomst bieden. Meestal wordt de fokker namelijk op de hoogte gebracht wanneer voor een hond een nieuwe eigenaar wordt gezocht. Via deze weg is vaak ook snel duidelijk of een eventuele herplaatser een goede match voor je is.

Een netwerk voor en door fokkers helpt het ras in stand te houden