Je hond afkoelen: enkele tips

We hebben al enkele warme dagen gehad en er komen er nog meer. Voor ons heel lekker, maar honden hebben het al snel te warm. Hier een aantal tips om je hond te helpen:

Een natte handdoek op de rug leggen om de hond te koelen wordt wel eens afgeraden omdat het gevaarlijk zou zijn. Gevaarlijk is het niet. wel vrij zinloos. Een natte handdoek warmt namelijk vrij snel op waardoor deze de hond niet meer zal afkoelen. Het koelen met stromend water is een betere optie, of je hond laten zwemmen. Daarnaast zijn er zwembadjes voor de hond te koop die, te zien aan de vele foto’s op Facebook, bij de Ierse Setter vaak in de smaak vallen.

Je kan je hond een ijsje geven. Meng wat brokken met water, stop dit bijvoorbeeld in een Kong en leg deze in de vriezer. IJs dat voor mensen bedoeld is is niet verstandig.

Wellicht ten overvloede maar:

  • Zorg voor voldoende vers drinkwater
  • Laat je hond niet in de volle zon liggen
  • Laat je hond niet achter in een (warme) auto. Ook in de schaduw en met open ramen wordt het in de auto al snel te warm
  • Ga niet met je hond over asfalt. Kan je er zelf niet met blote voeten overheen lopen, dan is het ook voor de pootjes van de hond te heet.

Bron: Dierenarts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s